Clint Buffington (33) posljednjih desetak godina obilazi plaže diljem svijeta i skuplja poruke u boci. Zbog toga je čak da i otkaz u školi gdje je radio kao profesor engleskog jezika. Ovaj Amerikanac shvatio je kako u životu želi uživati i spojiti ugodno s korisnim, a sve je počelo 2006. kada je na plažu slučajno pronašao prvu poruku. 

Buffington za život zarađuje od svirki s bendom i i radeći kao freelancer. Tako mu ostane više vremena za skupljanje poruka o čemu redovito piše na svom blogu.

Dosad je, kako kaže, pronašao 83 poruke i identificirao 25 njihovih pošiljatelja. Neki od njih su boce u rijeke i oceane bacili čak prije nekoliko desetljeća, piše Daily Mail.

Clint i njegova supruga pronašli su i jednu od 150.000 poruka koje su 1959. bačene u Atlantski ocean u sklopu proslave 200 obljetnice piva Guinness. 

- Ja na te poruke gledam kao na vremenske kapsule. Kad ljudi stave poruku u bocu to je dokument određenog trenutka, mjesta, vremena...Te poruke vidim kao prozor u nečiji život, kaže Clint.

Njegova supruga Kate podupire ga u hobiju i redovito mu pomaže razriješiti zagonetke koje se kriju iza svake pronađene boce. 

 

Izvor: 24 sata

Subota 10. Studeni 2018.