Ne postoji poslovni priručnik koji će vam otkriti kako osvojiti menadžment.

 

Srećom, za neke stvari znamo da ne funkcioniraju. Primjerice: kašnjenje na posao, loša higijena, nepristojno izražavanje, odbijanje radnih zadataka, neprimjereno poslovno odijevanje..

 

A upravo je ovo posljednje tema kojom se bavimo.

 

  • Jeste li ikada bili primorani mijenjati stil odijevanja radi posla?
  • Jeste li zbog stila odijevanja doživjeli neugodnosti?
  • Biste li prilagodili stil odijevanja da vam o tome ovisi promaknuće?

 

Dajemo nekoliko korisnih savjeta!

 

Neprimjerenim odijevanjem vrlo brzo možemo izgubiti poštovanje kolega, naročito ako u tvrtki većina kolega izrazito pazi što će obući za radni dan. Tu ne govorimo o tvrtkama koje imaju strogo definirana pravila odijevanja jer tu mjesta za kompromise nema.

Ako ste novi u tvrtki, krenite na sigurno: s poslovnim hlačama/suknjom, košuljom i klasičnim cipelama ne možete pogriješiti.

Pratite odjevne kombinacije kolega ili pitajte direktno nadređene na što biste trebali pripaziti.

Imajte na umu da primjereno poslovno odijevanje također može utjecati na to kako vas kolege i nadređeni doživljavaju.

 

Primjereno odijevanje u kombinaciji s odličnim poslovnim rezultatima također može utjecati na odluku o promaknuću, posebno ako je u pitanju promaknuće na radnu poziciju koja podrazumijeva predstavljanje tvrtke u javnosti.

Imajte na umu da primjereno poslovno odijevanje ne podrazumijeva trošak i kupnju skupe odjeće i obuće. Odijevajte se uredno i u skladu sa svojim mogućnostima, ali trenirku ipak ostavite za slobodno vrijeme :) 

 

Izvor: Moj PosaoMojPosao.net - Što obući na posao (i zašto)? https://www.moj-posao.net/Vijest/78008/Sto-obuci-na-posao-i-zasto/46/#ixzz5X1otZK41

Srijeda 28. Studeni 2018.