Iako služi kao signal od strane poslodavaca koji ukazuje na to da ste u ozbiljnoj konkurenciji za ponuđeni posao, intervju je istovremeno izvor stresa za one kandidate koji strahuju od potencijalnih grešaka sa svoje strane. Izvrstan način da nadiđete taj strah jest da se osjećate dobro u toj ulozi.
Donosimo pet savjeta koji će vam pomoći da podignete samopouzdanje prije intervjua:

Istražite kompaniju
Sjajan način da budete puni pouzdanja jest da detaljno istražite kompaniju i poziciju za koju se prijavljujete. Pitanje ''Znate li nešto o našoj kompaniji?'' je zapravo jako često na razgovorima za posao.

Saznajte koja su najčešća pitanje
Sigurno ćete biti pod manjim stresom ako možete predvidjeti neka pitanja. Možete ih potražiti na internetu ili pitati prijatelje i poznanike. Smislite dobre odgovore na ta pitanja i potrudite se da sve skupa nalikuje stvarnom razgovoru.

Priprema
Možete se i pripremiti dan prije. Zamolite prijatelja da odglumi poslodavca ili se promatrajte u zrcalu dok uvježbavate odgovore. Samo ih nemojte učiti napamet jer ćete zvučati poput robota.

''Kosturi u ormaru''
Pretražite na internetu rezultate o sebi kako biste se uvjerili kako nema negativnih informacija koje bi eventualno mogle iskrsnuti kao tema razgovora na intervjuu.

Plaća
Postoji šansa da će vas poslodavac upitati koliku plaću očekujete pa je bolje da unaprijed razmislite o odgovoru.

 

Izvor: liderpress.hr

Ponedjeljak 20. Srpanj 2015.