Kolaž 2

Udruga Carpe Diem uspješno je završila sedmi ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

Ovaj mjesec družili smo se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, te smo ih kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao.

Kolaž 3

 

Ovaj ciklus smo u simulaciji razgovora za posao imali čak tri poslodavca koje smo povezali s korisnicima sukladno preferencijama i željenim radnim mjestima. Simulaciju razgovora za posao, koju nam je omogućila i Hrvatska gospodarska komora Karlovac ustupanjem svog prostora za rad, održali su Matija Alanović, predstavnik SIPA elektronike d.o.o., Marilia De Oliveira Val, predstavnica Marzito Travel d.o.o. te Marko Vidmar, predstavnik Reset IT d.o.o. Zahvaljujemo svima koji su nam izašli u susret i osigurali našim korisnicima jedno neponovljivo iskustvo razgovora za posao.

 

Kolaž 1

Osim grupnih radionica, proveli smo i individualno savjetovanje u kojem smo imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimili smo i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu.Cijeli ciklus zaključili smo izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja a najviše smo ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga unaprijed se veselimo novim sudionicima s kojima ćemo surađivati i novom ciklusu koji započinje već 9.4.2019. i to u ponovo u Dugoj Resi, a sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe i prijave putem prijavnog obrasca!

Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. Radionice će se odvijati kroz tri tjedna u trajanju od 3h sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se odvijati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju a osmi ciklus započinje 9. travnja 2019. u Dugoj Resi.

Kolaž 4

Osim radionica za mlade nezaposlene, ovaj smo mjesec Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije predstavili i na sjednici Vijeća maturanata grada Karlovca, gdje smo najavili početak održavanja radionica mini Kluba za zapošljavanje mladih u srednjim školama, kako bi nakon završetka škole imali informaciju koja im može koristiti u potrazi za poslom.

Vijeće maturanata

Međutim, tu predstavljanju nije kraj. Širili smo glas o našem projektu i u sklopu studijskog posjeta jedanaestero predstavnika iz gradova i općina iz Slovenije, organiziranog po projektu Europe goes local. O našem projektu smo pričali kroz prizmu aktivnog uključivanja mladih u aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Studijski posjet SLO

Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.

Za sve dodatne upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.

Kontakt osobe:

Branimira Penić – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , voditeljica projekta

Valentina Gambiroža – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , trenerica

Karla Cikojević – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , trenerica

Nedjelja 31. Ožujak 2019.