1

Udruga Carpe Diem završila je 15. ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

Jesen smo započeli i u zimu nastavili radno, družili smo se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, Rijeci, Slunju i Vojniću te smo ih kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao.

7

Osim grupnih radionica, proveli smo i individualno savjetovanje u kojem smo imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Čak četiri ciklusa zaključili smo izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja a najviše smo ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga unaprijed se veselimo novim sudionicima s kojima ćemo surađivati i novom ciklusu koji započinje sredinom prosinca i to u ponovo u Karlovcu, a sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe i prijave putem prijavnog obrasca!

Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise.

3

Osim radionica za mlade nezaposlene u Slunju, Karlovcu, Rijeci i Vojniću, u ova smo dva mjeseca imali i info radionice u Karlovcu i Slunju te smo Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije predstavili i na multiplier događaju projekta PYLE dragih nam suradnika Volonterskog centra Istra: „Nove paradigme u radu s nezaposlenim mladima“ te u Kutini gdje smo imali aktivnosti u sklopu razmjene dobre prakse u radu s mladim nezaposlenima, gdje nam je domaćin bio Kulturni centar mladih u Kutini. Imali smo i prvi supervizijski sastanak tima, kao i partnerski sastanak a sve sa ciljem unapređenja kvalitete rada u našem Klubu.

5k

 

8

Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.

Za sve dodatne upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.

Kontakt osobe:

Branimira Penić – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , voditeljica projekta

Valentina Gambiroža – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , trenerica

Karla Cikojević – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , trenerica

Ponedjeljak 2. Prosinac 2019.