Vizual kopija

Carpe Diem poziva sve mlade nezaposlene osobe da se prijave na besplatan online trening Job Club. Online trening namijenjen je mladim nezaposlenim osobama, s ciljem osnaživanja za aktivno traženje posla. S obzirom na preporuke vezane uz situaciju s COVID-19, naše aktivnosti s mladima prebacujemo potpuno u online oblik. Prema tome, ne postoji rok za prijavu, a trening će biti otvoren do početka svibnja 2020.

Job Club se sastoji od ukupno 5 modula (ne uključujući uvodni dio i evaluaciju) kroz koje ćemo te voditi i savjetovati kako osvijestiti svoje vještine, kako napisati životopis i koje sve vrste životopisa postoje, koja je razlika između motivacijskog pisma i zamolbe, kako se predstaviti poslodavcu i koji su sve trikovi na razgovoru za posao. Također, održat ćemo i simulaciju razgovora za posao (telefonski ili putem video - poziva).

Uvod: O nama i vama!

Modul 1: VJEŠTINE

Modul 2: ŽIVOTOPIS

Modul 3: MOTIVACIJSKO PISMO I MOLBA

Modul 4: SAMOPREDSTAVLJANJE

Modul 5: RAZGOVOR ZA POSAO

Za one koji žele znati više

Evaluacija

Online trening funkcionira po principu self - paced (odnosno vlastitog tempa). Međutim, sam trening je vremenski ograničen i sredinom svibnja 2020. trening će se zaključati i pristup više neće biti moguć. Svaki modul će imati nekoliko lekcija koje će biti detaljno objašnjene, a osim toga, u sklopu svake lekcije postoji prostor za raspravu u kojoj nam možeš postavljati pitanja u vezi modula, treninga, određene teme ili bilo čega drugoga. Također, neki moduli će imati i kviz, kao i zadatak koji treba izvršiti i koji će biti uvjet za stjecanje potvrde o završetku treninga. Na raspolaganju smo za sva pitanja i odgovore tokom čitavog treninga. 

Online trening će biti proveden koristeći online platformu Thinkific. Nakon informacije o tome da si odabran/a za trening, dodijelit će ti se korisničko ime i lozinka putem kojeg ćeš moći pristupiti sadržaju. Osim toga, dobit ćeš detaljne upute kako koristiti Thinkific platformu kako bismo ti olakšali sudjelovanje!

Trenerice na online treningu su Valentina Gambiroža i Branimira Penić.

 

Koga tražimo?

Ovaj trening je baš za tebe ako si:

  • mlada nezaposlena osoba;
  • željan/a unaprijediti svoja znanja i vještine koje su važne pri traženju posla;
  • spreman/a dobiti kvalitetnu podršku od strane trenerica i povratnu informaciju na svoj životopis, motivacijsko pismo, zamolbu;
  • spreman/a izdvojiti od 1 do 2 sata tjedno za ovaj online trening;
  • motiviran/a i želiš što prije pronaći posao!

Koje su prednosti ako se uključim?

Već si sigurno mogao/la uočiti mnoge prednosti za uključivanje, ali ćemo ih i ovdje istaknuti!

Ovime dobivaš:

  • besplatan trening;
  • fleksibilnost pohađanja treninga – sadržaj možeš pogledati u bilo koje vrijeme tijekom tjedna, i s bilo koje lokacije – jedino što ti je potrebno je računalo i internet;
  • nova znanja i vještine u području aktivnog traženja posla.

Ovo je stvarno super! Gdje da se prijavim i kako izgleda proces selekcije?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog OVDJE. Ili posjeti Facebook event i tamo saznaj više informacija. U trenutku kad se prijaviš, jedna od naših trenerica će ti se povratno javiti i uključiti te u trening. Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite trenericama Valentini Gambiroža i Branimiri Penić na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projektse provodi u sklopu EU natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, Faza III.“ Provoditelj je udruga Carpe Diem, a partneri u projektu su Grad KarlovacHrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured KarlovacHrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac i Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Karlovačke županije. Projekt traje 24 mjeseci, od 14.5.2018. do 13.5.2020. godine, a financiran je iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989.443,00 kn.

Srijeda 18. Ožujak 2020.