Višak vremena iskoristite kako biste se opustili i zabavili.

U Hrvatskoj već neko vrijeme, vrijede stroge mjere koje zabranjuju javna okupljanja i rad velikog dijela tvrtki, dok se građanima preporučuje što stroža izolacija u vlastitom domu. Što raditi kod kuće – upitali su se to i vlasnici raznih mobilnih aplikacija i servisa pa su ih odlučili dati na korištenje besplatno na ograničeno vrijeme.

Bug donosi popis nekih od najzanimljivijih s kojima biste si mogli skratiti vrijeme, ali i ponešto naučiti te iz izolacije izaći bogatiji za znanje i iskustvo.

Ozbiljnije aktivnosti
Skillshare je online platforma za učenje svega i svačega – od digitalnih vještina, znanosti pa sve do raznih zanata i uradi-sam tehnika. Umjesto jednoga, sada nude dva mjeseca besplatnih treninga i tečajeva online.

Onima kojima je prioritet imati sve kvalitetne informacije dostupni su sadržaji bez naplate portala kao što su New York Times, Wall Street Journal i Washington Post, ali samo za vijesti povezane s pandemijom koronavirusa.

500-tinjak besplatnih online tečajeva prestižnih američkih ("Ivy League") sveučilišta i inače su dostupni, a sada će vam biti možda posebno privlačni. Njihov popis je na ovom mjestu.

Sport i glazba
Američka profesionalna košarkaška liga NBA suspendirala je natjecanja, ali je svim ljubiteljima košarke dala na besplatno korištenje svoj NBA League Pass, naplatnu uslugu putem koje se mogu gledati stare utakmice iz ove i prošlih sezona.

Sličan potez ovome povukli su i iz lige američkog nogometa NFL. Njihov NFL Game Pass također je na ograničeno vrijeme besplatan i omogućava gledanje brojnih utakmica iz deset proteklih sezona.

Za slučaj da vam je hobi glazba, besplatno zasvirati možete to učiniti kroz privremeno besplatnu mobilnu Korgovu iOS aplikaciju iKaossilator (inače košta 20 dolara). Aplikacija za stvaranje glazbe Minimoog Model D Synthesizer također je besplatna u iOS inačici.

Zaželite li se fitnessa u vlastitom domu, na raspolaganju su vam brojne aplikacije. Neke od njih privremeno su ukinule naplatu. Izdvajamo Carrot Fit i nekoliko aplikacija kompanije Down Dog koje pokrivaju HIIT vježbe, jogu, i druge slične aktivnosti.

Igre
Call of Duty: Warzone poseban je mod mega hita COD: MW-a, tek izašao i ono što je neobično - potpuno besplatan! Radi se o top produkciji (spremite se za 85 GB downloada), pripremljenoj za razne platforme, nemojte propustiti ovu priliku - link za preuzimanje igre.

U tijeku je i Steam Game Festival, pa provjerite i desetke novih demo naslova koji se nude besplatno.

Streaming i ostalo
Dakako, Netflix i Amazon Prime Video i dalje nude po 30 dana probnog razdoblja, a HBO GO besplatno možete gledati 7 dana, kao i inače. Pickbox NOW privremeno je potpuno besplatan.

MojPosao.hr

Ponedjeljak 30. Ožujak 2020.